Od tmavej pivnice k zábavnej herni

Slovenské domy sa pýšia rozľahlými pivničnými priestormi, ktorých pôvodný účel sa už stratil v hmle minulosti. Namiesto skladovania uhlia, zaváranín a starých nástrojov vám prinášame inšpiráciu, ako premeniť túto nevyužitú plochu na úžasnú hernú zónu, kde sa zabavíte s priateľmi a oddýchnete si od každodenného stresu.

Prečo pivnica?

Atmosféra. Ponúka jedinečný pocit bunkra s tichom a súkromím, ideálny na relaxáciu.

Pokoj. Nemusíte sa obávať rušenia susedov hlukom z hier. Pokojne tu môžete skákať a dom sa neotriasa v základoch.

Prejsť na drevko.sk

Únik z horúčav. V lete sa pivnica stáva útočiskom pred úmorným teplom.

Zariaďujeme herňu – pár trikov

Starý nábytok vítaný. Nebojte sa využiť odložené a poškodené kusy, ktoré v herni dostanú nový život. Staré koberce, vyradené veci, ktorým ešte môžete vdýchnúť nový život.

Hudba. Investujte do kvalitného zvukového systému. Pivnice mávajú zvláštnu akustiku, sú svojím spôsobom izolované (preto v nich tak často bývajú skúšobne) a raz za čas menšia diskotéka neuškodí.

Technické detaily: Dostatočné osvetlenie, elektrické zásuvky, prístup k občerstveniu – to sú nevyhnutné drobnosti, aby sa z pivnice stala obľúbená herňa.

Prím hrá drevo – zariadenie si môžete vyrobiť aj doma

  • Stolný tenis. Zorganizujte miniligu s priateľmi a susedmi. Pingpongový stôl ani rakety nemusíte mať z obchodu, šikovný kutil si ich vyrobí aj sám.
  • Priznajme si, že mať vlastný stôl je tajný sen mnohých z nás.
  • Domáce fitko. Pár činiek, boxerské vrece a lavička pre rýchlu rozcvičku.
  • Stolný futbal. Zábava pre celú rodinu, nie len pre krčmy. Preto existuje veľa detských verzií. A preto si stoly vyrábajú domáci majstri
  • Šípky. Nestarnúca klasika, ktorá preverí vašu presnosť.
  • Hry s kartami. Mariáš, poker, sedma, žolík, pasiáns… Ak hráte o eurá, sú to hazardné hry, ak hráte pre pocit z hry, aj karty patria medzi spoločenské hry.
  • Stolné hry. Pre milovníkov kockových dobrodružstiev.
  • Doprajte si relax v pohodlí domova. Sauny sa na Slovensku presadzujú viac a viac.
  • Minikuchynka a minibar. Pre občerstvenie – a vlastne, tak trochu aj pre urobenie dojmu na návštevy. Prečo nie?

Nezabudnite, že priestor nesmiete zahltiť nábytkom a nepotrebným haraburdím – čo sa v pivniciach občas stáva. Potrebujete miesto na pohyb. Staré kreslá, pohovky, sedacie vaky, pokrovce – áno. Ale všetky komody po starých mamám nepotrebujeme. Potrebujeme dýchať, mať dobré vetranie, správnu teplotu a vlhkosť a hlavne – správnu náladu. Len tak premeníme tmavé kúty na ústredné centrum voľného času v našom domove. (r)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *